Vad du måste veta

Att säga att det finns mycket att lära om fotografi är att underskatta det hela. Du kan ägna hela ditt liv åt att bli bättre på at fotografera om du är har passionen för det och trots det inte lära dig allt som finns att lära sig. Jag har hållit på med fotografi i snart 8 år och jag fortsätter att lära mig nya saker varje år. Jag blir alltid inspirerad av att prata med andra fotografer för att hitta nya sätt att arbeta med mitt fotograferande. Men det finns några saker som du måste känna till som en fotograf.

Vit balans

Allt för ofta när man börjar att fotografera så märker man av att bilderna har en gul nyans och man kan inte förstå varför. Det beror på att din vita balans påverkar dina bilder från vilken hudfärg personen du tar ett fotografi på vilket kan få en bild att kännas lite konstig. Det finns flera sätt att justera din vita balans. Vissa fotografer föredrar en varmare bild och vissa en kallare men oavsett så går det att justera bara du lär dig det här.

Skuggorna & redigering

Att lära sig hur ljuset fungerar är en extremt viktig lektion men att lära sig att arbeta med skuggorna är lika viktigt det. Skuggorna lägger på ett djup och en annan dimension på dina bilder som gör de bättre. Skuggor är också en fantastisk möjlighet att eliminera distraherande objekt i bilden som kan få betraktaren att fokusera bort från det viktiga i bilden. Det är även lika viktigt att redigera dina bilder. Jag tror att en fotograf behöver veta hur man gör en snabb redigering på sitt arbete. Du vill inte fastna i 30 minuter bara för att justera en liten grej på din bild utan vill istället snabbt kunna redigera det du behöver ändra för att sedan fortsätta med ditt arbete.

Variera dina motiv

För många av oss så är det framför allt barn vi tar bilder på. När vi blir tillfrågade om vi vill ta en bild på våra barn kan det ofta vara en tröttsam sådan. Vi skojar om det här men det är sant. Och om ditt barn springer iväg när du plockar upp kameran så kan det vara en god idé ge dem en paus och fokusera på något annat istället. Du vill också fundera över vilken din personliga stil är och hur du enklast implementerar detta i dina fotografier. Det finns flera olika metoder och arbetssätt du enklast gör det här på men faktum är att det kommer att ta ganska lång tid innan du hittar din personliga stil och därför är det viktigt att du arbetar hårt för att nå dina mål. När du väl har hittat din personliga stil så kommer det att bli enklare för dig att fortsätta arbeta efter samma metod. Det är lite som att lära sig att cykla. När du väl kan det så är det inga problem och du kommer att för alltid fortsätta med samma sätt.