Sluta aldrig utmana dig själv

Det sägs att det bästa med en bild är att den aldrig förändras, trots att tiden fortsätter att gå och personerna i bilden blir äldre. Det är kanske därför vi väljer att fånga våra minnen på bilder, för att på så sätt ha ett minne för livet. För vissa av oss som använder oss av den senaste tekniken räcker det att ta en bild med vår iPhone eller surfplatta. Vi vill helt enkelt ha ett snabbt och enkelt sätt att kunna ta en bild från våra semesterresor eller andra viktiga händelser. Men om du är en i den allt större gruppen som har beslutat sig över att göra mer med fotografi så är det första steget att börja lära sig allt mer i hur man blir en bättre fotograf och framför allt – experimentera. I den här artikeln så kommer vi att tipsa just dig om några saker som kommer få dig att bli en bättre fotograf.

Fokusera på att lära dig

Du behöver läsa och studera välkända och duktiga fotografer som använder sig av olika tekniker för att i slutändan bli en bättre fotograf själv. En av de viktigaste aspekterna när det kommer till att ta en bra bild är att undvika att ha huvudsubjektet i bilden i centrum. Det finns flera olika sätt du kan experimentera med det här men det enklaste är att helt enkelt placera ditt subjekt i kanten av din bild istället för i centrum. Det kommer att skapa mer intressanta bilder.

Använd dig av fula saker

Det här kanske låter lite lustigt men det är faktiskt så att om du använder dig av fula saker i dina bilder så gör du det enklare för dig att framhäva det vackra. Det finns helt enkelt en utmaning i konsten att göra något vackert av det fula. Och det kommer i slutändan göra dig till en bättre fotograf. Så kasta iväg idén om att du måste ta bilder på redan vackra saker för att ta en bra bild och börja fotografera det ohyggliga. Några exempel är smutsiga plastglas, soppåsar eller ett stökigt rum. När du lyckas fånga det vackra i de bilderna kommer du känna dig väldigt nöjd.

Lär dig av de bästa

Begränsa dig inte till att bara lära dig om en fotograf och vad denne har producerat. Gör det istället till ett mål att lära dig massor av flera olika konstnärer och hur de arbetar. Studera syftet, målet och presentationen av bilden. Vad försöker konstnären att skildra? Vilken teknik använder de och vilken känsla väcker bilden hos dig? Olika konstnärer använder sig av olika tekniker för att framhäva sin bild på ett speciellt sätt. Här finns det inget recept som fungerar för alla situationer. Så det bästa alternativet är att testa ta bilder från olika vinklar och i olika miljöer. När du väl har bemästrat en teknik vill du fortsätta utmana dig själv med nya sätt att fotografera på för att i slutändan bli så duktig som möjligt.