Platser att fotografera på

Stockholm är faktiskt uppbyggt av 14 öar där varje ö erbjuder någonting unikt. Gamla Stan är en ö för de som vill få en bit av det gamla Europa. Det är var Stockholm grundades redan 1252. Stadsdelen Gamla Stan är en charmig del av Stockholm med starka färger och många butiker, lägenheter som delar mark vid slingriga kullerstensgator. Inte ens de allt mer förekommande turistbutikerna dövar atmosfären i stadsdelen. Att vandra där är som att vandra genom historien. Spendera en förmiddag där med en glass under sommaren samtidigt som man tar del av statyer, sevärdheter och bara låter sig bli imponerad av den vackra delen av Stockholm är något jag tycker att alla borde göra minst en gång i sitt liv.

Gamla stan & kultur

Alternativt kan man också besöka Kungliga Slottet i Stockholm vilket är fyllt med så mycket konst att det kan vara svårt att låta allt sjunka in medan man besöker det. Du kommer inte hinna se alla de 600 rum som finns i ett av Europas största slott då det fortfarande är en officiell byggnad och faktum är att Sveriges kung fortfarande bor där. Men det finns tillräckligt många tavlor, skulpturer, möbler och juveler att se trots det. Tro mig, det är verkligen värt ett besök.

Det finns också så många fantastiska barer och restauranger i Stockholm att det är svårt att besöka dem alla under en kortare resa till staden. Samtidigt som vissa av dem finns på så kallade turist-resor där man gemensamt med en guide besöker så många som möjligt under en dag så kan rushen av att åka från en plats till en annan kännas överväldigande. Men din första anhalt under en av de turerna skulle kunna vara Aifur Krog & Bar, känt som en riktig vikingbar. Den är belägen i gamla stan och med en medeltida inredning så får du en autentisk upplevelse om hur det var att leva i Sverige under den tidsperioden. Men det finns inget nattliv där – så efter du har druckit ett glas mjöd så vill du ta dig vidare genom kullerstensgatorna till en av de trendiga nattklubbarna som finns i staden.

Fantastiska barer

Men om det inte är något för dig så finns det en annan fantastisk bar som vi måste tipsa om i den här bloggen. Det är Glenn Milles café. En bar där du beställer din alkohol genom ett hål i väggen till tonerna av jazzmusik. Här kan du inte sätta dig ner och äta middag men du kan däremot beställa in enklare rätter och framför allt kan du ta del av atmosfären och alla dem människor som gemensamt dricker, skrattar och har en rolig tid tillsammans. Det finns helt enkelt massor av alternativ för dig som vill åka till Stockholm och ta del av allt det roliga som finns att göra i staden vare sig du är intresserad av historia, nattliv eller kultur.

Att leva på vatten

Varje guide du frågar om vad du måste göra i Sverige kommer att rekommendera dig att ta dig genom staden via taxi, tunnelbana eller buss. Men faktum är att precis som vi skrev så är staden uppbyggd kring vatten varför det är en utmärkt idé att resa via båt till de olika delarna av staden. Ta färjan över till Djurgården där du kan gå på skansen – en av de största underhållningsplatserna i Sverige – eller stora igenom en av de stora parkerna som finns på ön. Det här är den perfekta platsen att besöka om man som familj åker till staden.