Lär dig grunderna

Den viktigaste lärdomen för alla er där ute som vill bli bättre på att fotografera är att bara ta bilden. Vad spelar det för roll om den blir jätteful. Du betalar inte någonting för den förutom din tid – och du blir bokstavligen bättre bara genom att ta fler bilder. Men det är många som inte vågar ta en bild bara för de väntar efter den där perfekta bilden. Men faktum är att de allra flesta som arbetar som fotografer tar flera tusentals bilder vid en enskild händelse och arbetar sedan för att hitta guldkornet bland alla de bilder som har tagits. Det är hårt arbete som slutligen lönar sig.

Dina kunskaper är ditt främsta verktyg

Faktum är att det sällan spelar någon roll om du har den senaste kameran eller inte. Det absolut viktigaste är vad du gör med din kamera. Men visst, bättre kameror tar bilder med högre upplösning. Men betyder det att du inte kan ta en fantastisk bild med din gamla kamera? Nej. Några av de främsta fotograferna i världen tog deras bästa bilder med kameror som i dagens mått inte hade varit bra nog för en amatör. Det här är något av det viktigaste som man kan lära sig när man börjar med fotografi – för många tror att så snart de har fått hem den dyraste kameran så kommer de att automatiskt börja ta fantastiska bilder. Men så enkelt är det inte.

Använd verktygen du har

Du kommer inte alltid att kunna ta med dig de verktygen du behöver. Det är därför det är så viktigt att vara kreativ när man fotograferar. Fundera över vad som händer om du tar ett fotografi genom ett par glasögon. En stor del av att vara en konstnär är att hitta alternativa lösningar på alla de problem som kan uppstå när man tar bilder. Och hitta lösningar som gör bilderna bättre än vad man först trodde. Det finns många olika övningar man kan göra för att bli bättre på att bli en bättre kreatör och utforska sin kreativa sida. Och många av dem hittar du på den här sidan. Så surfa runt lite och se vad som finns för dig.

Var passionerad

Var passionerad över vad du håller på med. Du behöver inte behandla varje fotografi du tar som ett mästerverk. Men försök att se skönheten i vad du gör bakom varje bild. Och fundera över hur varje bild kan bli den vackraste bilden du någonsin har tagit. Det kommer i slutändan göra att du blir allt mer inspirerad till att ta nya och finare bilder. I slutändan så handlar allting om att vara passionerad för genom detta kommer man att hitta nya infallsvinklar till hur man kan hitta konsten i även det mest triviala i vår vardag. Men vad gör du om du inte har den där inre glöden? Kanske har du det, men du behöver bara hitta på ett nytt sätt för att tända den återigen. Fundera över varför du började med fotografi från första början, och se var du är idag.